Afdeling: Nijmegen E.O.

Cursus 2017

Ook in 2017 start er weer een Basiscursus Bijenhouden in Nijmegen.

De imkervereniging Nijmegen heeft de afgelopen jaren met succes een basiscursus bijenteelt gehouden en gaat dat ook in 2017 weer doen.

Vanaf 2011 zijn er meer dan 100 cursisten geslaagd. 

De cursus in 2017 bestaat uit 6 theorieavonden in februari, maart, mei en juni , en 6 praktijklessen in de periode april tot en met juli 2017. Na 16 juli  zijn er geen lessen i.v.m. de zomervakantie. De theorielessen worden in 2017 gegeven op maandagavonden, de praktijklessen doorgaans op zondag. 

De cursus wordt gegeven door Martien en Nelleke Walraven gediplomeerde bijenteelt-leraren. 

De cursus kost in 2017 190 euro, waarvoor men 12 dagdelen kennis zal maken met het leven van de bij en de imker. Na het volgen van deze cursus, weet u een heleboel over bijen en bent u in staat een of meerdere bijenvolken het gehele jaar door, zelfstandig te verzorgen en wellicht wat honing te winnen.
Voor dat geld bent u in 2017 ook automatisch gratis lid van de NBV en ontvangt u 9 keer per jaar  het prachtige blad Bijenhouden. 

De praktijklessen zullen worden gegeven in de nieuwe verenigings-bijenstal in het Goffertpark.


Als u interesse heeft om in 2017 mee te doen, kunt u zich aanmelden bij de cursus-coordinator. Een inschrijving via de website van de NBV behandelen wij ook als een verzoek om informatie. U ontvangt dan van ons meer uitgebreidere informatie over de cursus en de exacte lesdagen.

U bent pas echt definitief ingeschreven als u zich heeft ingeschreven en het cursusgeld  is ontvangen hebben. De inschrijving start in oktober 2016. Vol is vol.

 

Deze foto laat iets zien van een praktijles in de oude verenigings-bijenstal in het Goffertpark.

Contactgegevens

Jan van de Zande
Zevendreef 3001
6605VA Wijchen
e-mail: jfw.vandezande@kpnmail.nl

Voor zwermen: zie lijst met telefoonnummers onder home.

jfw.vandezande@kpnmail.nl

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten.